top of page

Olen Riikka Laaksonen Jyväskylästä  ja hevoseni on 17-vuotias ruuna Ville.
Soilen tunneilla aloimme käydä  noin vuosi sitten. Ensin kävin itse Soilen luona ystäväni kanssa tai yksin harjoittelemassa omaa istuntaani. Samalla sain mahdollisuuden ratsastaa Soilen hevosilla. Siitä sain kimmokkeen alkaa syvällisemmin pohtia, miten haluan hevoseni kanssa olla ja työskennellä. Olin miettinyt suhdettani omaan hevoseen ja halusin löytää enemmän iloa yhteiseen tekemiseen, koska tunsin että hevoseni ansaitsi enemmän kuin pystyin sille tarjoamaan, enemmän läsnäoloa ja rakkautta. Tunnit antoivat myös sysäyksen Soilen ratsastuskurssien järjestämiselle Keski-Suomeen. Nyt Soile käy säännöllisesti opettamassa Keski-Suomessa.

Riikka 

Ajattelin tutustuessa Soileen että  minä tarvitsen ohjausta erityisesti omaan istuntaani. Sekä hevosellani että minulla itselläni oli jo jonkin aikaa ollut selän kanssa ongelmia, joten istuntatyöskentely auttoi meitä kumpaakin. Tämä oli kuitenkin alkusysäys tietoisen ratsastuksen taipaleella. Oman istunnan korjaantuminen on vaikuttanut hevoseeni niin, että se on rennompi sekä tyytyväisempi. Opettelen vaikuttamaan hevoseeni silloin kun se sitä tarvitsee, rennosti mutta määrätietoisesti. Tätä kautta hevoseni on vahvistunut ja sen liikkuminen on muuttunut helpommaksi. Huomasin kuitenkin pian että istunnan korjaaminen oli pinta raapaisu kun pohditaan ratsastusta kokonaisuudessaan. 

Mielestäni oman ratsastuksen havainnointi, se että tiedostaa oman ja hevosen kehon, mahdollistaa uuden oppimisen ja kehittymisen eteenpäin. Aikaisemmin olin pohdiskellut keskittymisen ja läsnäolon merkitystä hevoseni kanssa työskenneltäessä. Oma läsnäolo ja ilo on muuttanut tapaani olla hevoseni kanssa. Olen myös huomannut, että hevosen kanssa työskentely on oiva mahdollisuus oppia hahmottamaan oma itsensä paremmin. Olen aina ollut hieman arka ja epävarma kokeilemaan uusia asioita. Soile on työntänyt tasaisesti minua kohti omia pelkoja ja epämukavuuden rajaa. Itsenä ylittäminen, vaikka pienissäkin asioissa, on tuonut itseluottamusta ja halua kokea ja oppia lisää uusia asioita. 

Positiivisuus ja itseluottamus ovat tuoneet iloa ratsastukseen. Uudenlainen kokonaisuuden hahmottaminen ratsastuksessa, se että ratsastus ei ole sarja mekaanisia liikkeitä tai apuja, on muuttanut minun ja hevosen välistä suhdetta. Arvostan omaa hevosta ja sen rehellisyyttä kokoajan enemmän, sillä ilman sitä en olisi tässä tilanteessa kuin nyt olen. Olen oivaltanut että muuttamalla itseä voi hevonenkin muuttua. Löytämällä oma tasapaino itsensä kanssa voi päästä harmoniseen kokonaisuuteen hevosen kanssa.

Video maastatyöskentelykurssilta Riikka ja Pepe
Laakson tallin löydät täältä
ET1_0483.JPG
bottom of page