top of page

Ratsastustunnit ja kurssit

image (1).png
Mitä kursseilla ja tunneilla tehdään
Tunneilla pääpaino on ratsastajan ja hevosen rentouden, suoruuden ja liikkuvuuden lisäämisessä. Opiskelussa löydetään kontaktia itsensä ja hevosen välille, sekä opiskellaan tuntemista.
Pidän tärkeänä  mielen hiljentämistä ja sen keskittämistä itsessä ja hevosessa oleellisiin asioihin, jotka vievät kehitystä eteenpäin. Tunnilla huomioidaan myös omat ajatukset.
Miten ajattelen ratsastuksen ja hevosen kanssa olemisen? 
Miten näen itseni?
Mitä on suorittaminen, ja miten on mahdollista päästä ratsastuksen flow tilaan? 
Tunneilla vahvistetaan omaa intuitiota ja ajattelua siten, että tulevaisuudessa on mahdollista löytää itse ratkaisuja esille tuleviin haasteisiin. Harjoittelemme myös tietoisuutta ja tuntemista oman kehon ja hevosen kehon asennoista, joista liike ja kokonaisuus koostuvat. Tämän takia on tärkeää  työskennellä ensin käynnissä.
Perusratsastus pyritään tekemään klassisen ratsastuksen perusperiaatteiden mukaisesti, jonka jälkeen kaikenlainen ratsastus on mahdollista. Tällöin hevonen pysyy rentona, pyöreänä ja kevyenä myös muissakin ratsastuksen lajeissa. Pidän myös estetunteja ja kursseja.
 
Opetan mielelläni aloittelijoita ja lapsia. 
Kursseille ja tunneille ovat tervetulleita kaikentasoiset hevoset ja ratsastajat.
Mikä kurssi sopii minulle
Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivan:

Videokurssi

Tarjoan eri mittaisia video kursseja. Tällä hetkellä ne ovat n. 3kk pituisia.
Video kurssilla on oma ryhmä, jossa jaan kotitehtäviä, demoan harjoituksia omilla hevosillani. Ryhmässä voi jakaa omia kokemuksia, oivalluksia ja kysyä neuvoa. Luemme kurssilla yhdessä kurssikirjaa, jonka ajatuksia käännämme käytännön harjoituksiin.

Intensiivinen 2,5 päivän kurssi

Tälle kurssille voi osallistua 4 -7 osallistujaa. Päivä pitää sisällään aloituspalaverin, jossa käydään läpi jokaisen osallistujan sen hetkinen tilanne, 2 kpl 30min. työskentelykertaa. Minä työskentelen ja demoan harjoituksia kurssihevosten kanssa, kurssilla on teoriaa ja loppupalaverissä saat kurssin yhteenvedon ja kotitehtäviä. Intensiivikursseilla pääset seuraamaan muiden työskentelyä ja keskittymään vain kurssiin ja nauttimaan sen rennosta ilmapiiristä.

1 päivän intensiivinen kurssi

Tähän kurssille osallistujamäärä  4-7 osallistujaa. Päivä pitää sisällään aloituspalaverin, 2 kpl 30min. työskentelykertaa, teoriaa ja loppupalaverin. 

Ratsastustunti

Ratsastustunteja voit ottaa yksityistuntina tai parituntina, jossa jaat tunnin toisen osallistujan kanssa. Koko tunnin pituus on 55 min. Tarjoan myös puolen tunnin tunteja 30min.

Videotunti

Tunti voidaan pitää livenä (esim. zoomin kautta) tai voit lähettää videon työskentelystäsi hevosesi kanssa. Tämän voit lähettää minulle sähköpostiini tai linkin youtubeen, jossa voin katsoa ja kommentoida. Saat kotitehtäviä harjoiteltavaksi.  Kesto 40min.
Klassinen ratsastustunti
Kokemuksia
"Intensiivikurssit ovat todella antoisia ja monipuolisia. Pääsemme työskentelemään useamman kerran päivässä hevostemme kanssa, mitä tukee päivittäinen teoria osuus.
Itse koen erityisen antoisaksi olla yhdessä ryhmän kanssa ja nähdä Soilen sekä muiden kurssilaisten työskentelyä, siitä oppii paljon.
Kurssien salliva ja rauhallinen ilmapiiri antaa jokaiselle tilan keskittyä ja ilmaista tunteitaan.
Työskentelyn ja teorian yhdistäminen mahdollistaa näkemään kokonaisuuden, joihin vaikuttavat useat tärkeät yksityiskohdat. Tämä tapa olla hevosten kanssa on tuonut sallivuutta, rentoutta ja läsnäoloa itseä ja hevosta kohtaan.
Rikkaus on ollut myös katsoa asioita eri näkökulmistä ja saada tietoa esimerkiksi hevosen kehosta ja sen vaikutuksesta työskentelyyn.
Olen osallistunut yhden, kahden ja kolmen päivän kursseille. Rohkeasti mukaan, tuetaan toinen toisiamme !"
- Riikka Laaksonen
"En ole ollut koskaan erityisen kiinnostunut termistä klassisen ratsastus (tai muistakaan vastaavista) mutta olen ollut kiinnostunut siitä, millaisia asioita olen huomannut sen pitävän sisällään: hevonen on rento ja luottavainen kanssasi niin ratsain kuin maasta käsin, ymmärtää apusi pienestä merkistäsi, liikkuu pehmeästi, kuuliaisesti tasapainossa itsensä kantaen ja käyttää kehoaan oikein. Oppia ratsastamaan niin maasta kuin selästäkin käsin (!) sekä oppia juoksuttamaan hevosta, jotta se siinäkin kulkee tasapainossa ja itsensä kantaen.
Mm. näitä olen nyt harjoitellut Soilen johdolla kolmisen vuotta ja mukavaa on ollut. Missään en ole lähellekään valmis mutta osaaminen on kasvanut, näkökulma avartunut ja toisaalta tarkentunut. Hevonen on kiittänyt olemuksellaan.
Soilen lisäksi olen saanut tutustua ja olla mukana innostuneessa samanhenkisten seurassa joko somen välityksellä tai livenä. Seurassa on saanut hyvää vertaistukea, voinut jakaa omia kokemuksia ja havaintoja, jos niikseen on halunnut, ja toisaalta kuullut muiden ajatuksia ja saanut vinkkejä.  Suosittelen tutustumaan!"
-Pirjo Krokfors
"Klassinen ratsastus on minulle uusi suuntaus. Tunne ja mieli edellä myös. Koen, että se on uutta vaikka olen ollut näiden asioiden äärellä jo useamman vuoden. Nyt aika oli minulle oikea ja yhden soilen intensiivikurssin ja muutaman yksityistunnin jälkeen olen mukana videokurssilla. Videokurssin monimuotoisuus ja sen tuoma intensiivisyys ja jatkuvuus omassa työskentelyssä on yllättänyt varmaan meidät kaikki. Ryhmän tuoma "taustatuki" on vertaansa vailla vaikka olemme jokainen eri lähtökohdista ja kaikilla varmasti erilaiset hevoset. Ei ole niin yksin asioiden äärellä...vaikka kaikki muut ympärillä tekisivätkin omia hevosiaan eri tavalla. Yhdessä hevosen kanssa tekeminen...asioiden ääreen pysähtyminen...ja niiden oivaltaminen on ihanaa ja antoisaa. Vaikka harjoitusten tekeminen on aluksi aikaa vievää ja tuntuu vaikealta...niin koko ajan prosessi etenee molemmilla ja pian se sama harjoitus joka oli aluksi vaikea on pian arkipäivää. Niin onnellinen että olen mukana".
- Nina, Taikku, Veka ja Helmi
"Videokurssi on mahdollistanut syventymisen opiskeltaviin asioihin uudella tavalla ja päivä- tai viikonloppukursseja pitkäkestoisemmin. Omat etätunnit muutaman viikon välein ja niiden välillä muiden tuntien seuraaminen on jättänyt tilaa uusille asioille hautua. Muiden harjoittelun seuraaminen on antanut hyviä näkökulmia omaan tekemiseen ja auttanut ymmärtämään uusia jja opettelua tarvitsevia asioita.
Virtuaaliryhmässä on ollut todella mahtava, kannustava ja lämmin ilmapiiri. Mukana on kokeneita harrastajia ja uudempia tulokkaita monenlaisten hevosten kanssa. On ollut upeaa seurata muiden kehitystä ja tehdä havaintoja myös omasta edistymisestä.
Soilen opetustyylissä arvostan selkeyttä, asioiden perustelemista ja ratsukon kokonaisvaltaista huomioimista".
- Anna Heikkanen
"Soilen ratsastusopissa on suurin muutos tullut ajattelussa koko kouluratsastusta kohtaan. Klassinen ratsastus eroaa niin perustavaa laatua modernista kilparatsastuksesta. Tyylisuuntia löydät useita klassisen puolelta ja välillä on ollut haastavaa ymmärtää miten ne poikkeavat toisistaan. Koskaan aiemmin ei ole ollut näin suurta intoa oppia uutta. Ratsastusopissa on vihdoinkin jokin yksityiskohtainen tinkimätön teoria, järjestys ja isoimpana kaikista, tunne mukana". 
- Noora Heikkala
"

"Olen ollut onnekas saadessani oppia klassista ratsastusta, ja myös hevoseni osoittaa koko ajan selvemmin tukensa keveyden tielle. Klassisten periaatteiden soveltaminen rentoudesta käsin mahdollistaa ratsukon muuttumisen harmoniseksi tanssipariksi ja hevosen kehittymisen työssään hymyileväksi ratsuksi.

Osallistuin äskettäin 3 kk kestävälle videokurssille, jota suosittelisin lämpimästi! Virtuaalisten ratsastustuntien lisäksi tarjolla oli käytännön harjoituksia syventävää teoriaa. Ryhmän keskinäinen vuorovaikutus tuki oppimista suuresti, ja ryhmäkeskusteluissa syntyi useita hienoja oivalluksia. "

-Mirjami Kajander-Saarikoski
"Videokurssi on ollut huikea matka hevosten ja ihmisten yhteiseen kanssakäymiseen. Teorian ja käytännön yhdistäminen rytmittyy kurssin aikana sujuvasti yhteen. Olen pitänyt erityisesti teorian antamasta tiedosta ja vastauksista moneen kysymykseen. Erityisesti teoria-skypet antavat mahdollisuutta jakaa kaikkea. Tämä lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta vaikka on etäisyyttä. Olen kokenut myös hyvänä, että kurssilla on samasta tallista ollut pari muutakin oppilasta. Olemme voineet jakaa tietoa, kysyä ja katsoa toisiamme. Samoin live videot toisista ryhmäläisistä on ollut mielenkiintoisia, edistyminen näkyy uskomattoman hienosti kuukausien kuluessa. Etäopiskeluna toteutettu kurssi on ollut huikea kokemus. Live-tunnin antama tunne siitä, että Soile on juuri samassa paikassa on ollut uskomaton. Mielenkiintoista on ollut, että hevosen vaihtuminen kesken kurssin on ollut uusi erilainen mahdollisuus oppia kanssa elämistä jalon ja rakkaan eläimen kanssa. Olipa hieno oivallus tämä live-etä-opiskelu ja osallistun jatkossakin".
-Sirpa Arvonen
Tulevat kurssit, tunnit ja hinasto
Kurssit, tunnit ja hinnasto
Tulevat kurssit

INSTAGRAM LIVE 29.5 vieraana Soile Kokko

Tietoisuus & herkkyys Klo 15:00

Taikurin kissa - eläinkommunikoija

Kesän ajan kutsun vieraaksi sekä tietoisuustaidoista että eläinkommunikoinnista puhuvia moniosaajia.

Ensimmäinen vieraspuhuja on @Graceful Riding - Soile Kokko tietoisen klassisen ratsastuksen opettaja.

Aiheena: Tietoisuus & herkkyys

Mitä ne ovat ja miten käyttää niitä?

Puhuja esittely:

Ratsastus, hevoset ja luonto ovat aina kiehtoneet minua, ja olen aina halunnut auttaa ihmisiä ratsastuksen opiskelussa. Tämän johdosta valmistuin Ypäjältä ratsastuksenopettajaksi 1996.

Valmistumiseni jälkeen tein töitä pääkaupunkiseudun ratsastuskouluissa ja päädyin opetuksessani esittämään paljon kysymyksiä itselleni; miksi eri asioita tehdään hevosten kanssa ja toiset hevoset toimivat ja toiset eivät? Miten pystyisin parhaiten auttamaan asiakkaitani heidän ratsastuksellisten haasteiden kanssa; istunta, pelot, hevosen kohtaaminen ja se miten samalla pystyisin auttamaan hevosta ymmärtämään ratsastajaa. Miten hevonen kootaan ja mitä se tarkoittaa?

Kysymysteni kanssa päädyin 2000 luvun alussa etsimään vastauksia klassisen ratsastuksen opettajilta. Aloitin klassisen ratsastuksen opiskelun Amerikassa ja jatkoin siitä etsimään edesmenneen klassisen ratsastuksen mestarin Nuno Oliveiran oppilaita. Kävin useamman kerran Euroopassa katsomassa eri klassisten opettajien työskentelyä. Etsimääni syvyyttä, hiljentymistä ja itsensä sekä hevosen kuuntelemista löysin parhaiten koko elämänsä Nuno Oliveiran opissa olleen Catherine Laurentyn opetuksesta.

Samaan aikaan aloitin läsnäolo- ja tietoisuus opiskeluni, joka on siitä asti kulkenut käsi kädessä ratsastuksen opiskeluni kanssa. Löysin rauhaa, itseni hyväksymistä ja sisäistä voimaani. Aloin yhdistämään läsnäoloa ja tietoisuutta klassisen ratsastuksen yksityiskohtiin. Samalla loin omannäköiseni ratsastuksen, jonka halusin tuoda palvelemaan tämän päivän hevosten ja ratsastajien tarpeita. Tästä kaikesta kokemastani ja oppimastani tunnen kiitollisuutta! Jatkan itseni opiskelua hevosten kulkiessa kiinteästi rinnallani.

IMG_7243.jpg

 

Ratsastuksen ja hevosen maastatyöskentelyn
lyhyt nettikurssi. 8-29.6. 2021

 

Kurssilla toimin esimerkkinä ja kuvaan kurssimateriaaliin nähtäväksi 3 videota omasta maastatyöskentelystä ja ratsastuksestani. Tämän lisäksi tulee opiskeltavaksi teoriaa.

Jokainen voi harjoitella oman hevosensa kanssa ja tarvittaessa laittaa videota omasta harjoittelusta muiden katsottavaksi. Kommentoin joitakin videoita ja minulle voi laittaa kysymyksiä omasta harjoittelusta.

Luon kurssia varten oman suljetun fb ryhmän.
 

Ilmoittautumiset 6.6 mennessä tsähköpostiini soile.kokko@gmail.com. Kurssi on avoin kaikentasoisille ratsukoille!

Hinta:120€

Tulevat kurssit Suomessa

 

Janakkala 23-25.7.2021  pe-su Intensiivikurssi

Hevonkeidas 27-28.7 ti-ke Intensiivikurssi

Granåsa Inkoo 30.7 irtotunteja ja Demo

Granåsa Inkoo 31.7-1.8 la-su Intensiivikurssi

Kangasala 4-5.8 ke-to irtotunteja

Jyväskylä 7-8.8 la-su Intensiivikurssi

Intensiivikursseille ilmoittautumiset minulle suoraan. Soile.kokko@gmail.com

Kangasalan irtotunneista ilmoittautumiset: Heikkala.noora@gmail.com

Granåsa Inkoo 30.7 pe irtotunteja ja ilmainen demo. Tunneille ilmoittautumiset suoraan mirjami.kajander@gmail.com

Hinnasto
1. päivän intensiivikurssi           180€
2,5 Päivän intensiivikurssi          400€
Videotunti  40min                      50€
2 kerran videotunti                     90€
Videokurssi          hinnat ilmoitetaan erikseen kurssin yhteydessä.
Yksityistunti     55min.               100€ 
2 hengen paritunti     55min.       50€ ratsukko
30min. tunti                              55€

Hinnat sisältävät alv 24%
bottom of page