top of page

Ratsastustunnit ja kurssit

image (1).png

Mitä kursseilla ja tunneilla tehdään

Tunneilla pääpaino on ratsastajan ja hevosen rentouden, suoruuden ja liikkuvuuden lisäämisessä. Opiskelussa löydetään kontaktia itsensä ja hevosen välille, sekä opiskellaan tuntemista.
Pidän tärkeänä  mielen hiljentämistä ja sen keskittämistä itsessä ja hevosessa oleellisiin asioihin, jotka vievät kehitystä eteenpäin. Tunnilla huomioidaan myös omat ajatukset.
Miten ajattelen ratsastuksen ja hevosen kanssa olemisen? 
Miten näen itseni?
Mitä on suorittaminen, ja miten on mahdollista päästä ratsastuksen flow tilaan? 
Tunneilla vahvistetaan omaa intuitiota ja ajattelua siten, että tulevaisuudessa on mahdollista löytää itse ratkaisuja esille tuleviin haasteisiin. Harjoittelemme myös tietoisuutta ja tuntemista oman kehon ja hevosen kehon asennoista, joista liike ja kokonaisuus koostuvat. Tämän takia on tärkeää  työskennellä ensin käynnissä.

 
Perusratsastus pyritään tekemään klassisen ratsastuksen perusperiaatteiden mukaisesti, jonka jälkeen kaikenlainen ratsastus on mahdollista. Tällöin hevonen pysyy rentona, pyöreänä ja kevyenä myös muissakin ratsastuksen lajeissa. Pidän myös estetunteja ja kursseja.
 
Opetan mielelläni aloittelijoita ja lapsia. 

 
Kursseille ja tunneille ovat tervetulleita kaikentasoiset hevoset ja ratsastajat.

Mikä kurssi sopii minulle

Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivan:

Videokurssi

Tarjoan eri mittaisia video kursseja. Tällä hetkellä ne ovat n. 3kk pituisia.
Video kurssilla on oma ryhmä, jossa jaan kotitehtäviä, demoan harjoituksia omilla hevosillani. Ryhmässä voi jakaa omia kokemuksia, oivalluksia ja kysyä neuvoa. Luemme kurssilla yhdessä kurssikirjaa, jonka ajatuksia käännämme käytännön harjoituksiin.

Intensiivinen 2,5 päivän kurssi

Tälle kurssille voi osallistua 4 -7 osallistujaa. Päivä pitää sisällään aloituspalaverin, jossa käydään läpi jokaisen osallistujan sen hetkinen tilanne, 2 kpl 30min. työskentelykertaa. Minä työskentelen ja demoan harjoituksia kurssihevosten kanssa, kurssilla on teoriaa ja loppupalaverissä saat kurssin yhteenvedon ja kotitehtäviä. Intensiivikursseilla pääset seuraamaan muiden työskentelyä ja keskittymään vain kurssiin ja nauttimaan sen rennosta ilmapiiristä.

1 päivän intensiivinen kurssi

Tähän kurssille osallistujamäärä  4-7 osallistujaa. Päivä pitää sisällään aloituspalaverin, 2 kpl 30min. työskentelykertaa, teoriaa ja loppupalaverin. 

Ratsastustunti

Ratsastustunteja voit ottaa yksityistuntina tai parituntina, jossa jaat tunnin toisen osallistujan kanssa. Koko tunnin pituus on 55 min. Tarjoan myös puolen tunnin tunteja 30min.

Videotunti

Tunti voidaan pitää livenä (esim. zoomin kautta) tai voit lähettää videon työskentelystäsi hevosesi kanssa. Tämän voit lähettää minulle sähköpostiini tai linkin youtubeen, jossa voin katsoa ja kommentoida. Saat kotitehtäviä harjoiteltavaksi.  Kesto 40min.
Aada9.jpg
Kokemuksia
"Intensiivikurssit ovat todella antoisia ja monipuolisia. Pääsemme työskentelemään useamman kerran päivässä hevostemme kanssa, mitä tukee päivittäinen teoria osuus.
Itse koen erityisen antoisaksi olla yhdessä ryhmän kanssa ja nähdä Soilen sekä muiden kurssilaisten työskentelyä, siitä oppii paljon.
Kurssien salliva ja rauhallinen ilmapiiri antaa jokaiselle tilan keskittyä ja ilmaista tunteitaan.

Työskentelyn ja teorian yhdistäminen mahdollistaa näkemään kokonaisuuden, joihin vaikuttavat useat tärkeät yksityiskohdat. Tämä tapa olla hevosten kanssa on tuonut sallivuutta, rentoutta ja läsnäoloa itseä ja hevosta kohtaan.
Rikkaus on ollut myös katsoa asioita eri näkökulmistä ja saada tietoa esimerkiksi hevosen kehosta ja sen vaikutuksesta työskentelyyn.
Olen osallistunut yhden, kahden ja kolmen päivän kursseille. Rohkeasti mukaan, tuetaan toinen toisiamme !"
- Riikka Laaksonen
"En ole ollut koskaan erityisen kiinnostunut termistä klassisen ratsastus (tai muistakaan vastaavista) mutta olen ollut kiinnostunut siitä, millaisia asioita olen huomannut sen pitävän sisällään: hevonen on rento ja luottavainen kanssasi niin ratsain kuin maasta käsin, ymmärtää apusi pienestä merkistäsi, liikkuu pehmeästi, kuuliaisesti tasapainossa itsensä kantaen ja käyttää kehoaan oikein. Oppia ratsastamaan niin maasta kuin selästäkin käsin (!) sekä oppia juoksuttamaan hevosta, jotta se siinäkin kulkee tasapainossa ja itsensä kantaen.
Mm. näitä olen nyt harjoitellut Soilen johdolla kolmisen vuotta ja mukavaa on ollut. Missään en ole lähellekään valmis mutta osaaminen on kasvanut, näkökulma avartunut ja toisaalta tarkentunut. Hevonen on kiittänyt olemuksellaan.
Soilen lisäksi olen saanut tutustua ja olla mukana innostuneessa samanhenkisten seurassa joko somen välityksellä tai livenä. Seurassa on saanut hyvää vertaistukea, voinut jakaa omia kokemuksia ja havaintoja, jos niikseen on halunnut, ja toisaalta kuullut muiden ajatuksia ja saanut vinkkejä.  Suosittelen tutustumaan!"
-Pirjo Krokfors
"Klassinen ratsastus on minulle uusi suuntaus. Tunne ja mieli edellä myös. Koen, että se on uutta vaikka olen ollut näiden asioiden äärellä jo useamman vuoden. Nyt aika oli minulle oikea ja yhden soilen intensiivikurssin ja muutaman yksityistunnin jälkeen olen mukana videokurssilla. Videokurssin monimuotoisuus ja sen tuoma intensiivisyys ja jatkuvuus omassa työskentelyssä on yllättänyt varmaan meidät kaikki. Ryhmän tuoma "taustatuki" on vertaansa vailla vaikka olemme jokainen eri lähtökohdista ja kaikilla varmasti erilaiset hevoset. Ei ole niin yksin asioiden äärellä...vaikka kaikki muut ympärillä tekisivätkin omia hevosiaan eri tavalla. Yhdessä hevosen kanssa tekeminen...asioiden ääreen pysähtyminen...ja niiden oivaltaminen on ihanaa ja antoisaa. Vaikka harjoitusten tekeminen on aluksi aikaa vievää ja tuntuu vaikealta...niin koko ajan prosessi etenee molemmilla ja pian se sama harjoitus joka oli aluksi vaikea on pian arkipäivää. Niin onnellinen että olen mukana".
- Nina, Taikku, Veka ja Helmi
"Videokurssi on mahdollistanut syventymisen opiskeltaviin asioihin uudella tavalla ja päivä- tai viikonloppukursseja pitkäkestoisemmin. Omat etätunnit muutaman viikon välein ja niiden välillä muiden tuntien seuraaminen on jättänyt tilaa uusille asioille hautua. Muiden harjoittelun seuraaminen on antanut hyviä näkökulmia omaan tekemiseen ja auttanut ymmärtämään uusia jja opettelua tarvitsevia asioita.
Virtuaaliryhmässä on ollut todella mahtava, kannustava ja lämmin ilmapiiri. Mukana on kokeneita harrastajia ja uudempia tulokkaita monenlaisten hevosten kanssa. On ollut upeaa seurata muiden kehitystä ja tehdä havaintoja myös omasta edistymisestä.
Soilen opetustyylissä arvostan selkeyttä, asioiden perustelemista ja ratsukon kokonaisvaltaista huomioimista".
- Anna Heikkanen
"Soilen ratsastusopissa on suurin muutos tullut ajattelussa koko kouluratsastusta kohtaan. Klassinen ratsastus eroaa niin perustavaa laatua modernista kilparatsastuksesta. Tyylisuuntia löydät useita klassisen puolelta ja välillä on ollut haastavaa ymmärtää miten ne poikkeavat toisistaan. Koskaan aiemmin ei ole ollut näin suurta intoa oppia uutta. Ratsastusopissa on vihdoinkin jokin yksityiskohtainen tinkimätön teoria, järjestys ja isoimpana kaikista, tunne mukana". 
- Noora Heikkala
"

"Olen ollut onnekas saadessani oppia klassista ratsastusta, ja myös hevoseni osoittaa koko ajan selvemmin tukensa keveyden tielle. Klassisten periaatteiden soveltaminen rentoudesta käsin mahdollistaa ratsukon muuttumisen harmoniseksi tanssipariksi ja hevosen kehittymisen työssään hymyileväksi ratsuksi.

Osallistuin äskettäin 3 kk kestävälle videokurssille, jota suosittelisin lämpimästi! Virtuaalisten ratsastustuntien lisäksi tarjolla oli käytännön harjoituksia syventävää teoriaa. Ryhmän keskinäinen vuorovaikutus tuki oppimista suuresti, ja ryhmäkeskusteluissa syntyi useita hienoja oivalluksia. "

-Mirjami Kajander-Saarikoski
"Videokurssi on ollut huikea matka hevosten ja ihmisten yhteiseen kanssakäymiseen. Teorian ja käytännön yhdistäminen rytmittyy kurssin aikana sujuvasti yhteen. Olen pitänyt erityisesti teorian antamasta tiedosta ja vastauksista moneen kysymykseen. Erityisesti teoria-skypet antavat mahdollisuutta jakaa kaikkea. Tämä lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta vaikka on etäisyyttä. Olen kokenut myös hyvänä, että kurssilla on samasta tallista ollut pari muutakin oppilasta. Olemme voineet jakaa tietoa, kysyä ja katsoa toisiamme. Samoin live videot toisista ryhmäläisistä on ollut mielenkiintoisia, edistyminen näkyy uskomattoman hienosti kuukausien kuluessa. Etäopiskeluna toteutettu kurssi on ollut huikea kokemus. Live-tunnin antama tunne siitä, että Soile on juuri samassa paikassa on ollut uskomaton. Mielenkiintoista on ollut, että hevosen vaihtuminen kesken kurssin on ollut uusi erilainen mahdollisuus oppia kanssa elämistä jalon ja rakkaan eläimen kanssa. Olipa hieno oivallus tämä live-etä-opiskelu ja osallistun jatkossakin".
-Sirpa Arvonen
Tulevat kurssit, tunnit ja hinasto

Kurssit, tunnit ja hinnasto

Tulevat kurssit

Istuntakurssi netissä 27.5-17.6.2024 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kursseille

Soile.kokko@gmail.com

 

Maastatyöskentely kurssi netissä 27.5-17.6.2024 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset kursseille

Soile.kokko@gmail.com

 


 

Tulevat kurssit Suomessa 2024

Maaliskuu-Huhtikuu

 

Hevonkeidas 22.3 pe 1 päivän intensiivikurssi

Janakkala 23-24.3 la-su Intensiivikurssi

Jyväskylä,Laukaa 2-4.4 2kpl 1,5 päivän intensiivikurssia

Granåsa Inkoo 5.4 pe Irtotunteja (tervetuloa katsomaan)

Granåsa 6-7.4 2 päivän intensiivikurssi

Heinäkuu

9.7 Ratsastustunteja Hevonkeitaalla

10-11.7 Hevonkeidas, läsnäolo-ja tietoisuuskurssi hevosten kanssa.

13-14.7 Janakkala, klassisen ratsastuksen yksityiskohtia, kaikentasoiset ratsukot ovat tervetulleita.

Intensiivikursseille ilmoittautumiset: Soile.kokko@gmail.com

IMG_7243.jpg
Hinnasto 2024
1. päivän intensiivikurssi           200€
2 päivän intensiivikurssi             380€
2 päivän tietoisuuskurssi hevosten kanssa 350€

2,5 Päivän intensiivikurssi          430€
Videotunti  40min                      50€
2 kerran videotunti                     90€
Videokurssi          hinnat ilmoitetaan erikseen kurssin yhteydessä.
Yksityistunti     55min.               100€ 
2 hengen paritunti     55min.       50€ ratsukko
30min. tunti                              55€

Hinnat sisältävät alv 24%
bottom of page